La Banda presenta un pasdoble compost per Xandri Montasell

L’obra ‘La Banda’ s’interpreta dissabte en el concert conjunt amb la banda del Prat

  • Cugat Comas / Foto: cedida
  • Divendres, 14 Novembre 2014 11:42

Cultura 204/2015, la banda

Aquest dissabte el Casal l’Aliança acollirà el concert conjunt de l’Agrupació Musical del Maresme i l’Associació Musicat del Prat. Tots dos conjunts es combinaran dalt de l’escenari en una cita que serà especial per a la Banda per l’estrena d’una peça i, encara més, per a un dels seus membres que n’és el compositor: Xandri Montasell. El músic mataroní veurà com sona en públic per primera vegada un pasdoble propi que duu per nom, precisament ‘La Banda’. El pasdoble s’ha assajat les darreres setmanes i serà una de les novetats del repertori d’un dels darrers recitals que oferirà a la ciutat l’Agrupació, en un dels seus anys més curulls d’iniciatives, ja que ha celebrat els seus 30 anys amb més concerts que mai.

“Atac d’inspiració”

El pasdoble ‘La Banda’ va ser un atac d’inspiració de Montasell, una iniciativa pròpia, un dimecres abans d’anar a assajar amb l’Agrupació. “Havia d’anar a la banda i amb les ganes d’anar-hi em va sortir una melodia. La vaig gravar amb el mòbil i li vaig ensenyar a en Pere, que em va preguntar que de qui era. El va sorprendre quan li vaig dir que aquella melodia era meva”, explica el Xandri Montasell. Quan parla d’en Pere fa referència al director de l’Agrupació Musical del Maresme Pere Bono qui primer va idear estrenar la peça per Santes, tot i que finalment s’ha demorat fins a aquest novembre.
A què sona, però, aquest ‘La banda’? “És una inspiració sobre la pròpia banda, té moltes imatges que em recordaven les Santes, he picat l’ullet al Bequetero, al Paquito el Chocolatero, sona molt a com sonem la banda al concert de l’Hospital o davant l’Ajuntament”, explica el compositor.

“Un regal per a la Banda”

Montasell es declara impacient per veure com sonarà el seu pasdoble en directe. “De moment l’estem treballant bé i la veritat és que impressiona veure com aquella composició teva sona amb tota la banda”, assegura. No sap si el pasdoble passarà a formar part o no del repertori habitual de la Banda.

“Un quan compon no sap mai quina utilització tindrà la seva peça. No crec pas que el Pascual Falcó pensés que la seva peça serviria per a fer ballar els gegants el dia 25 a la nit”, explica, en referència al Bequetero. Assegura que la seva composició “és un regal per a la banda i si agrada a tothom espero que pugui anar sonant”.