Toti Soler: “Sóc un etern aprenent”

El prestigiós guitarrista actua a El Públic el diumenge dia 14 a les 20.30 hores

  • Clack / Foto:cedida
  • Divendres, 05 Desembre 2014 12:04

Cultura 204/2015, Toti Soler

Toti Soler és història viva de la música moderna catalana. Guitarrista de reconegut prestigi i una autèntica celebritat que abarca des de la nova cançó fins a la fusió més actual. El prestigiós músic oferirà una actuació a l’espai cultural El Públic de Can Xammar dins del circuit Folc d’Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius. Les entrades es poden comprar a través de Codetickets per 12 euros. L’aforament és limitat a 70 persones.
Es tracta del concert més destacat de la temporada de directes del Públic i, a la vegada, un dels concerts més esperats d’aquest desembre a Mataró. Clack ha pogut entrevistar Toti Soler en vigílies del seu concert.


El 2015 se celebren els 20 anys de la mort d’Ovidi Montllor, amb qui vas actuar en múltiples ocasions acompanyant-lo en la guitarra. Què creus que diria si veiés com estem actualment?

No fa massa, en un concert, vaig trobar a la filla del Pere Quart, i em va comentar -”sort que el meu pare no hi és, perquè veient les coses que estan passant, s’enfilaria per les parets!”- i això em va fer pensar que a l’Ovidi li passaria una cosa semblant, encara que tant l’un com l’altre sempre van conservar un tarannà positiu i sabrien valorar també les coses bones que succeeixen, o que poden succeir.

Diuen que ets un mestre de la guitarra catalana. Qui més veus dins aquest grup de grans guitarristes?

Jo sóc un etern aprenent; sempre hi ha coses noves que es poden aprendre de la guitarra i de la música, i de guitarristes amb qualitat n’hi ha uns quants, però m’abstindré de dir noms perquè segurament me n’oblidaria algun i no vull quedar malament amb ningú.

Més de 40 anys tocant la guitarra i al peu del canó. Què et continua empenyent a tocar la guitarra?

Perdó, fa més de 50 anys que toco la guitarra, als quinze anys vaig gravar el meu primer disc, i quan un és músic, mentre no hi hagi un problema greu, és músic tota la vida... fins que s’acabin les forces.

El privilegi de veure’t tocar en un auditori de 70 persones... què podrem veure aquest pròxim diumenge 14 de desembre?

Doncs un concert més, amb temes de diferents èpoques, alguns del disc Lydda que va ser Disc Català de l’any 1995 i que reeditem aquest hivern, i també alguna cançó.