La música en català omple el Maresme amb un nou Canet Rock

El festival serà escenari, entre altres, del retorn de La Banda Impossible

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 03 Juliol 2015 00:00

Cultura 2014/2015, Canet Rock

La segona edició del nou Canet Rock torna a reunir aquest 4 de juliol una bona representació de l’escena musical catalana amb actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma, Els Catarres, La Pegatina, Lax’n’Busto, Sanjosex, La Iaia, Joana Serrat, Oques Grasses, Projecte Mut, Bikimel, Cris Juanico, i els repetidors Els Amics de les Arts i Txarango.

L’edició d’aquest any se celebra, de nou, als terrenys del Pla d’en Sala que ja havien acollit l’històric festival que inspira el certamen. En aquesta ocasió, tot i repetir el format d’únic escenari, l’organització ha garantit un tempo més àgil, amb menys temps d’espera entre grup i grup, i amb una cabina de dj que amenitzarà aquestes esperes, cosa que convertirà la música en “ininterrompuda” al llarg de 12 hores.

Torna La Banda

Un dels espectacles “irrepetibles” d’aquesta edició és el retorn de La banda impossible, 15 anys després del seu últim concert. Una banda creada “amb esperit reivindicatiu”, segons ha recordat el director artístic del festival, per reclamar espais en condicions per a la música en directe a Catalunya. La banda estarà formada per Joan Reig -Els Pets-, Pemi Rovirosa -Lax’n’Busto-, Roger Farré -Gossos- i Eduard Font -Glaucs-. A la veu, Lluís Gavaldà, Natxo Tarrés, Pemi Fortuny, Jofre Bardagí, Quim Mandado (Sangtraït) i Cris Juanico. Junts interpretaran 13 cançons mítiques del rock català dels anys 90.

40 anys de Dharma

L’altre concert destacat el protagonitzarà la Companyia Elèctrica Dharma, l’únic grup que ha estat present a totes les edicions del Canet Rock. Enguany, quan es commemoren els 40 anys de la primera edició del festival, la Dharma s’ha associat amb la companyia Comediants per crear un espectacle basat en el seu repertori i amb una posada en escena especial.

Sorpreses

Aquests dos no seran els únics concerts amb elements sorprenents. Així, per exemple, els Amics de les Arts oferiran un concert amb un repertori escollir pels seus seguidors a través de la web del festival. Per la seva banda, Josep Maria Mainat, membre de La Trinca, pujarà a l’escenari amb Joan Fortuny de l’Elèctrica Dharma i altres artistes del cartell del Canet Rock per cantar alguns dels hits del trio humorístic català.