L'Orquestra de Cambra s'estrena a Mataró

L’OCC inaugura la seva residència a la ciutat amb un concert de Nadal amb acompanyament del Cor Ciutat de Mataró

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 15 Desembre 2017 00:00

Cultura 2017, orquestra de cambraL’Orquestra de Cambra Catalana es presenta a la ciutat de Mataró aquest dissabte 16 de desembre, al Teatre Monumental de Mataró, amb un concert de Nadal ben especial amb peces compostes els segles XVII i XVIII. És la primera actuació que aquesta orquestra fa a la capital del Maresme després de l’anunci que fixarà, a partir de 2018, la seva residència al Foment Mataroní. Excepcionalment els acompanyarà el Cor Ciutat de Mataró, dirigit per Jordi Lluch. La presència destacada, però, és la de Marta Arbonés com a soprano i Rosa Maria Campasol com a mezzo.

Concretament, el programa s’inaugura amb la tonadilla 'Una graciosa de compañía y un compositor de viejo', del compositor mataroní Lluís Misson (1727-1766), un dels pares d’aquest gènere musico-teatral que formava part dels entreactes de les comèdies sobretot a la segona meitat del segle XVIII. Misson va contribuir notablement al desenvolupament i la consolidació del gènere en els seus primers anys. En aquesta ocasió s’ofereix per primera vegada.

Durant el concert de Nadal s’interpretaran també els dos motets de Jaume Casellas (1690-1764), 'Motet als Sants Just i Pastor' i 'Motet a Nostra Senyora', que van ser compostos durant la seva etapa en que aquest compositor de Valls fou mestre de capella de la catedral de Toledo. Casellas, fou anteriorment mestre de capella de Santa Maria del Mar.

Cultura 2017, orquestra de cambra

Obra cabdal del Barroc, de Vivaldi
Per acabar el concert, l’Orquestra de Cambra Catalana comandada per Joan Pàmies i el Cor Ciutat de Mataró ens brindaran una de les obres cabdals de la música religiosa del Barroc, el 'Gloria en Re M' d’Antonio Vivaldi (1678-1741), una obra per a solistes, cor i orquestra que fou composta durant l’estada del compositor a l’Ospedale della Pietà.