Joan Pera, guardonat amb la Creu de Sant Jordi

El mataroní és un dels representants del sector teatral reconeguts pel govern de la Generalitat

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 14 abril 2015 16:50

Joan Pera

L’actor mataroní Joan Pera ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi. El Govern ha acordat aquest dimarts distingir 27 personalitats i 15 entitats que han destacat per la seva tasca a Catalunya amb les Creus, un dels màxims reconeixements de la Generalitat. Entre els premiats, a més del mataroní, hi ha el director teatral Lluís Pasqual; les actrius Mercè Sampietro i Emma Vilarasau, el doctor Miquel Vilardell; l'empresari i vicepresident del Barça Carles Vilarrubí; l'agent literària Anna Soler-Pont i el traductor d'obres a l'anglès com 'La plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda o 'El quadren gris' de Josep Pla, Peter Bush. Com a entitats premiades, destaquen l'Hospital del Mar, el Teatre Romea i la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, entre d'altres.

Joan Pera
Actor de teatre, cinema i televisió, un dels més populars en el món de l’espectacle a Catalunya des d’un sentit de l’humor genuí. Entre els seus èxits destaca el paper de nebot de Joan Capri a la sèrie d’humor Doctor Caparrós, medicina general, i la seva interpretació a la comèdia de Neil Simon La extraña pareja, amb Paco Morán. També destaca com a director i actor de doblatge, singularment del nord-americà Woody Allen.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Així, el Govern ha decidit premiar  a l'actor Joan Pera, de qui es destaca el seu "humor genuí”.