‘Gàbia’, un retrat sobre la violència de gènere

La companyia Jungle Low presenta l’espectacle a Can Gassol

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 18 Setembre 2015 11:40

Cultura 2014/2015, la gàbia

El Fet a Mataró segueix obrint portes als artistes de la ciutat i ho fa en el ja emblemàtic espai de Can Gassol, on aquest divendres es podrà veure Gàbia, un espectacle de la companyia Jungle Low.

Gàbia és un espectacle de gest i màscara sobre la violència de gènere; la història d’una família atrapada en un cercle viciós de falses necessitats i de por dels canvis, que viu en un univers de cartró pedra on tot és anecdòtic i no s’adona que l’única cosa essencial és viure l’un al costat de l’altre. Els personatges són presoners de la seva pròpia gàbia, i el més fràgil de tots, l’infant, mira de trobar una porta de sortida. En aquest camí es creuarà amb tota mena de personatges que parlen de la immigració, l’abús de poder i la soledat.

La companyia mataronina Jungle Low presenta el seu espectacle Gàbia, resultat d’un llarg procés d’investigació de la màscara expressiva. En aquest procés la companyia ha treballat a la recerca d’un llenguatge accessible per a tot tipus de públic, amb unes màscares i una dramatúrgia entenedores i portadores d’emoció. La màscara s’utilitza com una eina que desemmascara la societat i deixa entreoberta la porta cap a un món millor.