Un retrat de la identitat catalana

Vilafranca, un dinar de festa major’, arriba al Monumental

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 02 Octubre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, un dinar a Vilafranca
La temporada estable del Teatre Monumental segueix amb força i aquest dissabte a les nou del vespre presenta ‘Vilafranca, un dinar de Festa Major’, una obra que s’endinsa en la identitat catalana, com ja van fer els dos muntatges que la precedeixen, ‘Una història catalana’ i ‘Pàtria’. En aquest darrer espectacle, la recerca i posada en qüestió identitària se situa al nucli d’una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que creuen ser i el que realment són.

Repartiment de luxe

Jordi Casanovas dirigeix una dotzena d’actors i actrius que conformen una família que es reuneix cada any per la Festa Major de Vilafranca. Aquest, però, podria ser el darrer dinar que fan plegats amb el patriarca de la família que, malalt, els obliga a prendre decisions que fins ara no s’havien plantejat mai: surten secrets, retrets i possibles renúncies.

Una història que compta amb alguns dels millors actors de l’escena teatral catalana com David Bagés, Marta Angelat, Vicky Luengo, Lluïsa Castell o Manel Barceló. I tot plegat acompanyat d’una banda sonora dol­ça de la mà d’Anna Roig i l’ombra de Ton Chien.