Lluís Homar fa tots els papers de Terra Baixa al Monumental

Un dels grans èxits recents del teatre català arriba a Mataró

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 06 Novembre 2015 11:14

Cultura 2014/2015, terra Baixa Lluis Homar

La temporada de teatre del Monumental arriba aquest divendres a un dels seus dies més esperats amb l’arribada a Mataró de la versió de Terra Baixa d’un dels tòtems de l’escena catalana: Lluís Homar.
Homar va interpretar per primer cop el paper de Manelic quan tenia 16 anys. Llavors va decidir que volia ser actor. El 1990 repetia protagonista i tornava a la pell del personatge del clàssic d’Àngel Guimerà. Ara, l’actor torna a recuperar l’obra - ”és un text que em ressona per tots els racons de l’ànima”, reconeix - però aquesta vegada interpretant tots els papers: en Manelic, la Marta, la Nuri i en Sebastià. Per dirigir aquest repte ha escollit Pau Miró.
“Volia ser l’obra, perquè el que m’agrada és l’obra per ella mateixa; és un himne i un cant a la llibertat i d’amor”, descriu Homar, que reconeix que és un text molt especial per a ell. Malgrat aquest canvi en la posada en escena, l’actor defensa que l’obra és fidel al clàssic i que l’espectador que ja la conegui la reconeixerà en essència.