"Aquest és l'any d'escapar-nos per Catalunya!"

La Gemma i en Marc, mataronina i barceloní, ens animen a viatjar pel territori amb un nou web d'escapades, activitats, allotjaments i consells

Escapades per Catalunya

D'una mataronina i un barceloní enamorats de viatjar pel nostre territori ha nascut el web www.escapadespercatalunya.com. En parlem amb els seus creadors, la Gemma i en Marc, enmig d'un mes d'agost molt diferent a l'habitual en el que precisament el principal turisme que fem els catalans és de proximitat.

Com i perquè ha nascut el web Escapades per Catalunya?

Fa temps que anàvem darrere de poder-la fer, però amb el ritme del nostre dia a dia previ a la COVID era impossible. La nostra iniciativa vol ajudar el turisme de km0 en un moment com aquest. Som una parella de Barcelona i Mataró que ens encanta viatjar i organitzar sortides pel nostre territori. Va arribar un moment que tots els nostres amics i familiars ens preguntaven on podien anar o quines activitats úniques podien regalar. Després de ser conscients que les nostres recomanacions eren valuoses, vam decidir poder fer una petita pàgina web on compartir aquestes activitats i, sobretot, proposar escapades preparades per fer amb els teus. D'aquesta manera, i amb un estil amè, lleuger i alegre –el nostre segell–, proposem un racó que ens ha enamorat i en dissenyem una escapada amb tota la informació necessària (on dormir, què fer, on menjar...). En definitiva, propostes que hem viscut i que ens han enamorat.

Ho engegueu amb la intenció de que vagi creixent o com a hobbie?

La iniciativa ha nascut com un hobbie. És un projecte que ens apassiona i que creiem que en un moment com el que estem vivint té més sentit que mai. Què passarà amb Escapades per Catalunya en un futur? La veritat és que no ho sabem. Ara mateix és el plaer d'escriure i descobrir.

Escapades per Catalunya

Per a tothom que aquest estiu farà vacances per Catalunya, que som la gran majoria, quins tres llocs ens recomanaríeu?

Aquest any és l'any d'escapar-nos per Catalunya! Encara que les circumstàncies són les que són, és una oportunitat d'or per descobrir el territori i els seus tresors. I n'hi ha tants...! Escollir-ne tres és pràcticament indecent, però ja que ens poseu a prova, n'esmentarem un per a cada gust. Per als amants del mar, diríem la Costa Brava. Tot i que és la regió marítima segurament més popular no cal arribar a Calella de Palafrugell o Llafranc per trobar platges i cales de somni. De fet, entre Lloret i Tossa de Mar hi ha indrets com la cala Morisca o la platja de Portopí que et deixen sense alè. Per als amants de l'interior, Albanyà és sens dubte un destí ideal per a l'estiu: nits fresques, excursions vora la Muga i gorgs poc coneguts. A aquells que vulguin bon senderisme i bon menjar, el poblet de Gombrèn pot convertir-se en el seu millor refugi.

Escapades per Catalunya

Si haguéssiu de fer un top mundial de zones per visitar, en quina posició hi posaríeu Catalunya?

¿En quina zona del món recorrent 337 km pots anar des d'un paisatge de costa idíl·lic (Cadaqués) fins a altes muntanyes d'infart (Vall d'Aran), i fent 314 km més et trasllades a les postes de sol des d'un delta (de l'Ebre)? A Catalunya amb ben pocs quilòmetres tenim paisatges ben diversos, els culpables de què la situen, per nosaltres, al top mundial de zones a visitar.

Escapades per Catalunya