Virgínia Villarroya, comunicació i emoció

Estrena un canal de ràdio on-line

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 13 Setembre 2013 00:00

Perfils, Virgínia Villaroya

Fer ràdio és, per a ella, un plaer vocacional. Positivisme i introspecció, dues paraules que probablement la defineixen amb exactitud. Virgínia Villarroya fa més de 20 anys que es dedica al món de la comunicació i n’ha tocat moltes tecles, des de la ràdio convencional fins a la publicitat. I a finals de mes estrenarà un canal online de ràdio a www.brujulaemocionalfm.com que combinarà dues de les seves passions: la comunicació i el creixement personal.

Per entendre la carrera professional de Villarroya cal que ens remuntem a l’antiga Ràdio Mataró, on “vaig entrar de col·laboradora primer i vaig incorporar-me als informatius amb en Pere Rigau”, segons explica i afegeix que “allà també vaig descobrir el que m’agradava més: conduir magazins i sobretot fer programes de nit”. Els inicis de Televisió de Mataró també van comptar amb ella, amb un programa sobre cinema i amb l’arrencada del que avui és el programa especial de Les Santes.

Però Mataró de seguida va quedar-se petita. La locutora explica que aleshores “vaig crear Estudi de So, que va desembocar en una productora”, moment en què va fer el salt a Barcelona, on ha estat 18 anys. La productora, que avui és Imagina ST, tanmateix, es troba des de fa 3 anys a Mataró, al Parc Científic del TecnoCampus. Durant tota aquesta etapa, la productora i ella mateixa s’han decantat per una vessant publicitària allunyada dels micròfons convencionals.

Uns micròfons que de seguida va retrobar, amb un programa setmanal que es va emetre la temporada passada a Mataró Ràdio, ‘Brúixola emocional’, sobre creixement emocional.
La trajectòria professional de 20 anys i una il·lusió iniciada l’any passat han desembocat en un projecte per “arribar a la gent i ajudar-la”.

Ràdio i emocions

Villarroya estrena ‘Brújula Emocional’, un canal de ràdio online, el 30 de setembre
El creixement personal i les emocions van ser dues de les temàtiques que la van captivar durant la seva etapa a Ràdio Mataró. Per això, el 30 de setembre, Villarroya, al costat de Imagina ST, estrenarà el canal online ‘Brújula Emocional’. Un espai que “tindrà la música smoothjazz i els pensaments com a base”, explica Villaroya. A més a més, diversos col·laboradors com ara músics, psicòlegs o nutricionistes, seran els protagonistes d’uns microespais que s’estrenaran cada dilluns al voltant del creixement personal. I per què, aquest aspecte? “La gent necessita eines en què recolzar-se per afrontar la situació social i econòmica del país”.

Apunts
Defineix-te
Sóc molt activa, però sobretot creativa i constant.
Un llibre
‘L’art de no amargar-se la vida’, de Rafael Santandreu
Una pel·lícula
‘Els ponts de Madison’, de Clint Eastwood
Un viatge
M’agrada molt estar-me al Baix Empordà.
Una comunicadora
Concha García Campoy
Un somni
Que la gent sigui més creativa, perquè així serem i farem més feliços