L'Esport Ciclista Mataró ret homenatge al gran ciclista Miquel Poblet

  • Divendres, 13 Setembre 2002 02:00
En motiu de les 6 hores de Ciclisme, l'històric club Esport Ciclista Mataró va retre homenatge a un no menys històric ciclista: Miquel Poblet. Natural de Montcada i Reixach, on dóna el nom al pavelló esportiu de la ciutat, va ser un dels grans ciclistes que van participar als anys quaranta i cinquanta en els extraordinaris encontres celebrats al velòdrom de Mataró.

Era una època en que el ciclisme havia quallat de ple a Mataró, d'on sortien notables ciclistes que fins i tot arribarien a guanyar títols estatals. El Velòdrom Municipal s'omplia de gom a gom, i les reunions ciclistes eren un dels espectacles més valorats pels aficionats mataronins. En aquest incomparable ambient, el 2 de setembre de 1950 un nodrit grup d’afeccionats al ciclisme de la nostra ciutat varen fundar la Penya Poblet, en motiu naturalment, de Miquel Poblet. La gent adorava als ciclistes, alguns catalans però fins i tot estrangers, que van protagonitzar magnífiques tardes de ciclisme a Mataró.

En motiu de l'homenatge que aquest dimecres l'EC Mataró li va fer, Poblet recordava com en la seva època les grades que ara eren buides, estaven plenes d'aficionats. Juntament amb aquesta afició, també hi havia més ciclistes locals. Esperem que la feina d'EC Mataró pugui fer revifar un esport que es troba en hores baixes...

Àlex Gomà// Freqüència Iluro