Aquest és el Mundial del VAR

El videoarbitratge intentarà evitar les injustícies

S'ha acabat l'esport... i comença el Mundial de Futbol. I ho dic així, perquè a casa nostra poca activitat podem trobar ja a nivell esportiu, i el què va començar ahir a Rússia, crec que no en té massa d'esport. És una mena de "guerra esportiva" entre els diferents països. Ja no és l'hora dels equips on els jugadors, durant tota una temporada, comparteixen vestidor i entrenaments. És l'hora de les seleccions, que tenen jugadors, enfrontats durant l'any i que ara estan junts, convertits en "funcionaris" pagats per tots. És l'hora que la gent apassionada onegi les banderes i es posi les samarretes i vagi a animar la seva selecció. No és el meu cas...

No estic especialment entusiasmat per aquest esdeveniment que ocuparà durant un mes hores i hores de tele, pàgines i pàgines de diaris. I tot perquè després costi recordar un partit inoblidable. Que enrere hem d'anar per trobar-ne algun que ens hagi quedat en el record per l'espectacle viscut!
El que es tracta és de guanyar i poder celebrar-ho amb les banderes de les diferents nacionalitats. D'aquelles que poden, clar...

Però aquest any el Mundial té una gran novetat. És el Mundial del VAR. Amb V, no amb B. No és tracta d'anar a veure els partits al bar... La qüestió és que el futbol, per fi, es modernitza i es posa una mica al nivell tecnològic de la societat actual. Com es fa en el rugby des de fa molt de temps, els partits es podran aturar per revisar situacions polèmiques. I així aconseguir que no es pugui guanyar gràcies a unes errades flagrants, dels  jutges del partit, i que tothom ha pogut detectar en el mateix moment.
Deien que el problema era que els partits s'aturarien molt. Però en l'últim mundial la mitjana de joc aturat va ser de 33 minuts per partit. Vaja, que no vindrà d'una mica més. A veure si així se solucionen les injustícies.
En altres situacions de la vida potser també ens faria falta un VAR...