La protesta per l'ampliació de la C-32 arriba a Territori

Un grup d'activistes intenta entrar a Territori amb un tronc d'arbre tallat, i posteriorment es reuneixen amb tècnics del Departament per demanar explicacions sobre el projecte

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 10 Juliol 2020 16:18

Tronc Protesta c-32

Un grup d'activistes han protestat davant del Departament de Territori a Barcelona en contra de l'allargament de la C-32. Els manifestants del moviment Rebel·lió o Extinció han intentat entrar a l'edifici amb un tronc d'arbre tallat per entregar al conseller de Territori, Damià Calvet, les restes forestals de la destrucció dels boscos que provocaria el perllongament de la infraestructura però els vigilants de seguretat els ho han impedit.

Després, s'han concentrat a les portes fins que els han rebut tècnics del Departament, a qui han demanat explicacions sobre el projecte. "És absolutament incoherent declarar l'emergència climàtica i continuar fent polítiques que agreugen el problema", ha dit Jaume Osete, membre de Rebel·lió o Extinció.

Era una acció coordinada amb els membres de SOS Costa Brava, Preservem el Maresme i Aturem la C-32, que també han fet una protesta a Tordera per denunciar el tercer projecte informatiu de la Generalitat per allargar l'autopista C-32 entre aquesta localitat i Lloret. Els activistes han triat aquest divendres per protestar perquè avui fa un any que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va aturar cautelarment les obres.

Tronc Protesta c-32

Una reactivació polèmica

Un any després, la conselleria ha reactivat l'ampliació de la C-32 amb un nou estudi informatiu i un altre d'impacte ambiental que, segons Calvet, esmenen els errors de l'anterior i que van fer que el TSJC suspengués cautelarment el projecte en dues ocasions. Amb els nous estudis, el Govern confia a aixecar les mesures cautelars i tirar endavant aquesta infraestructura.

Les dues mobilitzacions han reclamat al Govern que anul·li el projecte i inverteixi els 100 milions que costa a arreglar les carreteres existents i el transport públic de la zona. La prolongació de l'autopista "a part de destruir el territori" servirà per beneficiar "interessos privats", en concret a l'empresa Abertis, ha dit Osete. "D'aqui a un any venç la concessió de l'autopista, i el projecte es fa per poder ampliar la concessió", ha afegit. Els concentrats també creuen que en un context de crisi econòmica provocat per la pandèmia de la covid-19 els recursos s'han de prioritzar i destinar a projectes que fomentin una "mobilitat diferent" en benefici de la salut.

Reunió amb tècnics

Els activistes han demanat reunir-se amb el conseller, que es trobava fora de Barcelona en el moment de la protesta o sinó amb algun altre càrrec polític. Al final, els han rebut tècnics del Departament. Segons han explicat a la sortida, els treballadors de la conselleria han manifestat que construir carreteres no té per què anar en contra de l'emergència climàtica. El col·lectiu espera poder reunir-se aquest estiu amb el director del projecte i amb Calvet per presentar alternatives "més sostenibles" a l'ampliació de la C-32.