Coses que cal recordar

Davant de tot: Diana Rahmouni - Estudiant de dret

Sant Jordi 2014

Els últims mesos s’han tenyit les notícies i els carrers de la causa independentista, qualsevol valent s’atreveix a fer un discurs profund sobre els diferents pensaments i opcions que s’albiren a l’horitzó. Però sense entrar en debat ni posició, crec que hi ha coses que no hauríem d’oblidar mai per molts conflictes que sorgeixin, i és per això que vull dedicar aquest Davant de Tot a fer una petita onada d’afalacs als catalans.
I és que aquesta setmana han estat protagonistes els dracs, les princeses i els Sants Jordis, i jo, passejant per Barcelona, no he pogut evitar pensar en com d’especials en som els catalans. Som un poble que posa al mateix nivell l’amor i la cultura, una simple rosa és suficient per il·luminar-nos el rostre i fer-nos sentir partíceps del sentiment d’alegria col·lectiva que sobrevola els nostres carrers.

Preferim celebrar el cap d’any, que comenci un nou any ple d’oportunitats, en lloc de la nit vella recreant-nos en acomiadar l’anterior. Innovació i originalitat és el nostre tret diferencial arreu del món.

Generalment som humils, no ens creiem superiors a ningú, tot i que últimament ens deixem anar més que abans. Aquesta humilitat conviu amb la nostra capacitat d’adaptació i curiositat per altres cultures que es respira també a l’hora d’oferir-nos, amb els braços oberts, a tot aquell que ens vulgui conèixer o necessiti el nostre ajut.
Som de caràcter elegant. Sí, elegant. Som discrets, normalment no ens agrada donar la nota i evitem caure en els acudits fàcils i els comentaris fora de lloc que tan sovint s’escolten en altres ambients.

Tenim una manera de fer pròpia, que ens distingeix dels altres. Treballem i creem tendència, no per destacar, sinó perquè som així i ens surt de dintre.

Són moltes les coses que ens fan especials i només espero que, passi el que passi durant i després d’aquesta lluita aferrissada per la independència, actuem tal com som i no ens n’oblidem durant el procés del què realment ens fa poble, que no són els diners o deutes amb l’Estat, sinó la cultura, la humilitat, la innovació, l’art, l’elegància i, sobretot, el respecte cap als que ens envolten.