Mataró recupera entitat al bàsquet

7 anys després el Boet torna la ciutat a categoria estatal

El Tot 2017/2018, foto noticia portada-ascens històric (edicio 1823)Aquest últim cap de setmana, sens dubte, ha estat magnífic per al bàsquet de la ciutat amb l'ascens del Mataró Parc Dori Dori Boet a Lliga Femenina 2. Així doncs, Mataró recupera el bàsquet femení en categoria estatal, una circumstància que fa set anys s’havia perdut quan la UE Mataró va perdre la categoria.

Estem parlant d'una ciutat, la nostra, amb una gran història en l'esport de la cistella. Una ciutat que ha viscut grans partits de bàsquet, a primera divisió, contra el Barça, el Joventut, el Real Madrid, etc. I no només això, som una ciutat que havia rivalitzat amb Badalona, el conegut com a bressol del basquetbol, introduint el bàsquet al nostre país, Catalunya.

Sense oblidar el magnífic bàsquet base que es treballa a la ciutat, on Boet i Esportiva rivalitzen entre els clubs amb més equips en les categories de formació de tot el bàsquet català. Es diu aviat, però és evident que per aconseguir-ho cal molta gent disposada a deixar-hi moltes hores de feina.

I centrant-nos en el bàsquet femení, la feina de formació és més que evident. Tenim a Núria Martínez, un autèntic emblema del bàsquet del nostre país i escollida esportista de la ciutat en diverses ocasions, i Rosó Buch competint a primer nivell europeu a Girona. Laia Flores, a la Universitat de South Florida, disputant el torneig de la NCAA. Una universitat on fins fa un any també hi jugava Ariadna Pujol, ara al Cadí la Seu, també a Lliga Femenina 1. Totes elles s'han format a Mataró i agafen el relleu de les jugadores que, amb el CE Mataró, van guanyar tres vegades al títol estatal als anys setanta del segle XX.

Aconseguim, entre tots, poder gaudir del gran potencial i talent basquetbolístic que tenim a la ciutat als mateixos equips de Mataró. Fem de la capital del Maresme una referència també al bàsquet estatal de primer nivell.